Adidas' aktie falder med 10,8 pct.

Adidas forudser et muligt driftsunderskud i 2023, og det får aktiemarkedet til at reagere, skriver Bloomberg News.
Foto: Julien De Rosa, Christof Stache
Foto: Julien De Rosa, Christof Stache
MARKETWIRE

Adidas aktien tager et dyk på 10,8 pct. til 139,40 euro fredag formiddag.

Det sker efter, at den tyske sportstøjproducent torsdag aften kom med foreløbige regnskabstal. Her ser selskabet et muligt driftsunderskud i 2023 på 700 mio. euro, ifølge Bloomberg News.

Adidas opsagde i efteråret samarbejdet med den amerikanske rapper Ye, tidligere kendt som Kanye West, hvilket anses som en indflydelsesrig faktor for det store dyk, som selskabet forudser.

Tidligere har Adidas luftet tanken om fortsat at sælge kollektionen af især sko, men uden at bruge navnet ”Yeezy”, og selvom de overvejelser fortsætter, antager den finansielle prognose, at det eksisterende lager af Yeezy-varer ikke sælges.

”Dette ville sænke indtægterne med 1,2 mia. euro og driftsindtjeningen med 500 mio. euro dette år,” hedder det i torsdagens melding fra den tyske koncern.

På den baggrund regner Adidas med, at det valutakursneutrale salg i 2023 vil falde med op mod 9 pct.

”Selskabets underliggende driftsindtjening forudses at være omkring break even-niveau.”

Det kan dog blive endnu dyrere for Adidas , for skulle koncernen ende med ikke at finde nyt kommercielt formål med sit Yeeze-lager, og afskrives det derfor helt, vil det koste yderligere 500 mio. euro på driften. Altså potentielt 1 mia. euro samlet set.

Foreløbige regnskabstal, også lagt frem torsdag, viser, at omsætningen i 2022 voksede på valutakursneutral basis med 1 pct., mens den overordnet gik frem med 6 pct. til 22,51 mia. euro. Driftsoverskuddet endte på 669 mio. euro mod 1986 mio. euro i 2021, og nettooverskuddet blev på 254 mio. euro. Året før det var det på 1492 mio. euro.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter