Byggmax kæmper med svindende salg

Både omsætning og overskud falder for den svenske byggemarkedskæde, der i sommer åbnede sin første af mange byggemarkeder i Danmark.
29. juli åbnede Byggmax et byggemarked i Vejle, hvilket var det første af sin slags i Danmark. | Foto: Byggmax/PR
29. juli åbnede Byggmax et byggemarked i Vejle, hvilket var det første af sin slags i Danmark. | Foto: Byggmax/PR

Den svenske byggemarkedskæde Byggmax kæmper med dalende resultater i Sverige, hvor det børsnoterede selskab i tredje kvartal oplevede et fald i omsætningen på 5,3 pct. i forhold til i samme periode sidste år, skriver det svenske medie Market.se.

Driftsresultatet ender i tredje kvartal på 274 mio. svenske kr., svarende til 186 mio. kr., mens det i samme periode sidste år lød på 395 mio. kr., svarende til 268 mio. kr.

Byggemarkedskæden, der i slutningen af juli åbnede sin første butik i Danmark, er særligt presset af stigende omkostninger til energi og valutaeffekter, og resultaterne følger den samme udvikling fra det foregående kvartal.

”Ligesom i andet kvartal faldt salget af produkter relateret til større investeringer i boligen såsom drivhuse, pools og udestuer, mens vi i kvartalet slog salgsrekorder for mindre produkter,” siger Mattias Ankarberg, adm. direktør i Byggmax, til Market.se.

Byggmax har omkring 180 byggemarkeder i Sverige, Norge og Finland, mens byggemarkedskæden har en ambition om at åbne 25 i Danmark inden for fem år.

Byggmax er trådt ind i hårdt marked: Konceptet virker i resten af Norden

Ny byggemarkedskæde lægger op til priskrig i Danmark

De største byggemarkeder har kronede dage: Er vokset med 49 pct. på fem år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også