DetailWatch

Jem & Fix-opkøb stryger igennem konkurrencemyndighederne

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har ikke modtaget indvendinger og finder heller ikke selv anledning til at forhindre Jem & Fix’ opkøb af Protræ.

Jem & Fix er ejet af Harald Nyborg-koncernen, der blev stiftet af Erling Daell. | Foto: Alex Kristensen/AxK/Pr

Det danske lavprisbyggemarked Jem & Fix har fået godkendt fusionen med trædistributøren Protræ, som lavprisbyggemarkedet køber fra den franske byggemateriale-koncern Saint Gobain.

Det står klart, efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen endegyldigt har godkendt fusionen.

Den danske byggemarkeds- og træbranche er kendetegnet ved flere store aktører, og Jem & Fix’ opkøb af Protræ ændrer ikke nævneværdigt ved dette.

Som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skriver, kommer fusionen ikke til at resultere i markedsandele, der overstiger 25 pct., og da styrelsen heller ikke har modtaget indvendinger, har styrelsen godkendt opkøbet efter en såkaldt forenklet sagsbehandling – altså en hurtigere og mindre tilbundsgående undersøgelse.

Jem & Fix meldte ud om overtagelsen i starten af juli, hvor forklaringen lød, at selskabet med fusionen ville sikre leveringssikkerheden.

Ifølge Claus Petersen, adm. direktør i Jem & Fix, har parterne samarbejdet gennem mere end 30 år, og han mener, det har været afgørende for lavprisbyggemarkedets konkurrenceevne inden for byggematerialer. Jem & Fix køber alle aktiviteterne i Protræ, men de vil fortsætte i et særskilt selskab.

Konkurrencemyndigheder tager fat på undersøgelse af Jem & Fix-opkøb

De største byggemarkeder har kronede dage: Er vokset med 49 pct. på fem år

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede