Whiteaway-stifter sætter sig for bordenden i dansk webshop efter salg til kapitalfond

Grundlægger af det onlinebaserede hvidevareselskab Whiteaway Group bliver ny formand for webshoppen Hobbii, der for nylig blev opkøbt af den svenske kapitalfond Verdane.
Johannes Gadsbøll bliver ny bestyrelsesformand for den danske webshop Hobbii, der blev opkøbt af kapitalfonden Verdane i sidste måned | Foto: Gregers Tycho/ERH
Johannes Gadsbøll bliver ny bestyrelsesformand for den danske webshop Hobbii, der blev opkøbt af kapitalfonden Verdane i sidste måned | Foto: Gregers Tycho/ERH

Den danske webshop Hobbii, der er specialiseret i garnsalg online, får ny formand efter salget af majoriteten af selskabet til den svenske kapitalfond Verdane. Det fremgår af det centrale virksomhedsregister.

Ny formand er Johannes Gadsbøll, der er medstifter af og formand for den onlinebaserede milliardforretning Whiteaway Group. Hvidevareselskabet havde frem til 2014 netop kapitalfonden Verdane som hovedejer, inden det blev opkøbt af Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens selskab Brightfiolk, der fortsat er hovedejer af Whiteaway Group, mens Johannes Gadsbøll har en minoritetsandel.

Johannes Gadsbøll indtræder som formand for Hobbii i forbindelse med ejerskiftet i sidste måned, hvor Hobbii frasolgte majoriteten af selskabet for et trecifret millionbeløb. Det skete efter en budrunde med den London-baserede bank Raymond James som rådgiver. Ifølge Hobbiis direktør spillede Verdanes erfaring fra bl.a. Whiteaway en rolle i valget af partneren.

”Vi vil vinde på det tyske og amerikanske marked og også fortsat være en rigtig vigtig spiller i Skandinavien. Verdane har en masse erfaring med det fra tidligere investeringer som Boozt og Whiteaway Group, som Verdane sidenhen har solgt fra. Og derfor blev det dem for at øge sandsynligheden for at lykkes med de ting, der ligger i vores strategi,” sagde adm. dir. Jeppe Kallesøe Odefey til DetailWatch i forbindelse med salget til Verdane.

Foruden Johannes Gadsbøll er også director i Verdane Nils Bouchet og partner i kapitalfonden Daniel Ahlstrand indtrådt i Hobbiis bestyrelse. Den tegnes derudover af de to medstiftere af webshoppen Jens Reimer Olesen og Morten Petersen.

Dansk garnsucces efter millionsalg: ”Vi vil vinde på det tyske og amerikanske marked”

Dansk online garnbutik er blevet solgt for trecifret millionbeløb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også