Birkenstock opjusterer efter opløftende regnskab

Både omsætning og indtjening overgik forventningerne i andet kvartal af sandalkoncernens forskudte regnskabsår.
Tyske Birkenstock blev børsnoteret sidste år. | Foto: Frank Rumpenhorst/AP/Ritzau Scanpix
Tyske Birkenstock blev børsnoteret sidste år. | Foto: Frank Rumpenhorst/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den tyske sandalkoncern har opjusteret forventningerne efter et bedre end ventet regnskab for det forskudte andet kvartal.

I det forskudte andet kvartal er omsætningen landet på 481,2 mio. euro, hvilket er over analytikerprognosen indsamlet af Bloomberg News på 461,4 mio. euro.

Den justerede EBITDA-indtjening på 162,3 mio. euro overrasker også positivt i forhold til analytikernes forventning på 145,8 mio. euro.

For indeværende regnskabsår løftes prognosen for omsætningsvæksten til cirka 20 pct. fra tidligere ventet 17-18 pct. og den justerede EBITDA-indtjening ses nu lande i intervallet 535-545 mio. euro mod tidligere ventet 520-530 mio. euro.

”Med vores konstruerede distributionsmodel fortsætter efterspørgslen med at overstige udbuddet i alle segmenter, kanaler og kategorier,” udtaler adm. dir. Oliver Reichert.

Hos finanshuset Citigroup fremhæver analytiker Paul Lejuez det fortsatte momentum, hvor en bedre end ventet salgsudvikling på tværs af alle regioner var med til at drive den samlede positive overraskelse.

Aktien, der indledte sin børstilværelse i oktober sidste år med en pris på 46 dollar per aktie, ligger i torsdagens formarked med en stigning på 9,3 pct. i 54,63 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også