The Body Shop har brudt ansættelsesloven med pludselig massefyring

Bruddet får nu 175 ansatte til at forberede et erstatningskrav mod The Body Shop-kæden i Storbritannien.
The Body Shop lukkede pludselig i flere lande, inklusiv Danmark, som en konsekvens af økonomiske problemer i det britiske moderselskab. | Foto: Hollie Adams
The Body Shop lukkede pludselig i flere lande, inklusiv Danmark, som en konsekvens af økonomiske problemer i det britiske moderselskab. | Foto: Hollie Adams
AF MARKETWIRE

Den kriseramte britiske kosmetikkæde The Body Shop indrømmer at have brudt ansættelsesloven, da selskabet i sidste uge fyrede 270 ansatte med øjeblikkelig virkning over Microsoft Teams. Medarbejderne fik at vide, at de ikke ville få løn efter dagens afslutning, og at selskabet ikke ville give dem nogen form for fratrædelsespakke.

Det skriver The Independent.

De afskedigede ansatte blev i stedet bedt om at ansøge om ubetalte lønninger og feriepenge fra det skatteyderfinansierede Redundancy Payments Service. Ansættelsesrettigheder kræver, at medarbejdere eller deres repræsentanter konsulteres før afskedigelser gennemføres.

Administratorer for The Body Shop fra selskabet FRP Advisory indrømmer over for The Independent, at de ikke fulgte ”gængse regler” ved ikke at konsultere medarbejderne eller deres repræsentanter forinden. Dette skyldtes ifølge administratorerne, at en ”hurtig reduktion” i lønomkostningerne var nødvendig i henhold til deres lovbestemte pligt til at imødese selskabets kreditorer.

Forbereder erstatningskrav

Ifølge The Independent har den pludselige massefyring haft alvorlige både økonomiske og psykiske konsekvenser for de berørte. En ansat, der havde arbejdet for The Body Shop i 13 år, siger blandt andet til avisen, at vedkommendes løn for februar ikke er tilstrækkelig til at betale familiens regninger.

Blandt de fyrede er også 15 kvinder, der enten er på barsel eller gravide, som nu udelukkende vil få udbetalt offentlig barselsforsørgelse i modsætning til de barselspakker, de var berettiget til som ansatte i The Body Shop.

De berørte ansatte kan søge kompensation via en domstol, hvis de ikke er blevet konsulteret inden afskedigelsen, og ifølge The Independent er 175 ansatte ved at forberede et erstatningskrav mod The Body Shop.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også