Body Shop lukker 75 britiske butikker – flere hundrede jobs går tabt

I et forsøg på at holde forretningen oven vande lukker rekonstruktørerne i The Body Shop i Storbritannien nu 75 butikker over de kommende fire til seks uger. 
I hjemlandet Storbritannien har administratorerne nu besluttet at lukke 75 butikker i forsøget på at holde The Body Shop oven vande. | Foto: Isabel Infantes/Reuters/Ritzau Scanpix
I hjemlandet Storbritannien har administratorerne nu besluttet at lukke 75 butikker i forsøget på at holde The Body Shop oven vande. | Foto: Isabel Infantes/Reuters/Ritzau Scanpix

The Body Shops økonomiske krise i hjemlandet Storbritannien får nu store konsekvenser for flere hundrede ansatte i skønhedskæden. 

Det skriver The Guardian

For at redde forretningen, der blev sat under administration i midten af februar, har administratorerne valgt at lukke 75 ud af 191 butikker på tværs af landet, hvilket vil gøre knap 500 ansatte overflødige over de næste seks uger. 

”Ved hurtigt at skride til handling og tilpasse antallet af britiske Body Shop butikker har vi formået at stabilisere forretningen og give det ikoniske brand de bedste muligheder for at have en langsigtet bæredygtig fremtid. Vi er fortsat fuldt fokuserede på at udforske alle muligheder for at føre forretningen videre,” lyder det fra Toni Wright, der er en af tre administratorer fra det britiske rådgivningsfirma FRP. 

116 butikker forbliver dog åbne under processen, fortæller de.

Krise i hjemlandet rammer også internationalt

Udmeldingen kommer kort tid efter, at 300 ansatte i The Body Shops britiske hovedkontor ligeledes mistede deres stillinger i forsøget på at skære forretningen ind til benet. Dermed er 800 af virksomhedens i alt godt 2200 britiske medarbejdere inden for kort tid blevet de facto afskediget.

Krisen i hjemlandet har dog også bredt sig ud over Storbritanniens grænser. 

I Tyskland er The Body Shop-kæden gået i rekonstruktion, mens kæden i Belgien er blevet erklæret insolvent. 

Kæden i begge lande er ejet af selskabet Alma24, der også står bag kæden i Danmark og har tætte forbindelser til den tyske kapitalfond Aurelius, som står som hovedkreditor i det britiske forretningsben. De forventes at genovertage den britiske Body Shop-kæde, når butikslukninger er gennemført.

I Danmark er det danske selskab bag 15 af butikker i The Body Shop-kæden, B.S. Danmark, onsdag erklæret konkurs. Butikkerne er nu lukket, og medarbejderne er sendt hjem. 

”Baggrunden for konkursen er, som jeg har forstået det på ledelsen, de problemer, The Body Shop har i England, og de forsyningsproblemer m.v., det har givet for de danske butikker,” fortæller Anders Hoffmann Køningsfeldt til DetailWatch.

Ifølge kuratoren er omkring 90 ansatte berørt af konkursen.

Læs mere om udfordringerne for de danske franchiseaftagere herunder:

Britisk krise vanskeliggør videreførelse af The Body Shop i Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også