Pandoras offensive omsætningsmål overrasker analytiker

Pandora øger salgsforventningerne med 7-9 mia. kr.
”Det overrasker mig faktisk, at man på toplinjeforventninger skruer op i forhold til de mål, der blev sat i 2021,” siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen. | Foto: Pandora/pr
”Det overrasker mig faktisk, at man på toplinjeforventninger skruer op i forhold til de mål, der blev sat i 2021,” siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen. | Foto: Pandora/pr
AF MARKETWIRE

Pandora skruer op for vækstmålene og sætter særligt forventningerne til toplinjevæksten op, og det er modigt midt i en usikker tid.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, der følger den danske smykkekoncern.

”De lancerer nogle meget høje mål for toplinjevæksten de kommende år, som er modige fra Pandoras side set, i lyset af hvor vi befinder os i verden i forhold til makroøkonomisk usikkerhed og uvished om forbrugslysten i de kommende år,” siger han til MarketWire.

Forventningerne til omsætningen sættes op til 34-36 mia. kr., som indikerer en toplinjevækst på 7-9 mia. kr. fra de aktuelle forventninger om 27 mia. kr. i 2023, der heller ikke er langt fra det mål, der blev lanceret i den seneste strategiopdatering for omkring to år siden.

”Det overrasker mig faktisk, at man på toplinjeforventninger skruer op i forhold til de mål, der blev sat i 2021,” siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Pandoras forventninger til den organiske vækst lyder på 7-9 pct. gennemsnitligt i perioden fra 2023-2026, hvor forventningerne til den sammenlignelige vækst - såkaldt like-for-like - er på 4-6 pct. En ekspansion af butiksnetværket skal efter planen levere de resterende 3 procentpoint til væksten.

Ebit-marginen ses samtidig endte på 26-27 pct. i 2026.

”Det afspejler stor tiltro til selskabet og dets evne til at manøvrere dygtigt igennem usikre farvande,” siger Søren Løntoft Hansen.

Forventer stigende aktiekurs

De nye langsigtede forventninger bør derfor kaste en kursstigning af sig, vurderer Søren Løntoft Hansen forud for, at der åbnes for handel torsdag.

”Det tør jeg godt vove pelsen og sige,” siger han – dog med et forbehold.

”Nu skal vi selvfølgelig lige høre, hvad de siger, når de på kapitalmarkedsdagen løfter sløret for nogle af de ting, de vil gøre, for at opnå den her vækst,” tilføjer han.

Han ser samtidig også, at estimaterne skal have et nøk op, da de nye målsætninger langt hen ad vejen ligger højere, end markedet havde ventet. Det gælder særligt for omsætningen, hvor EBIT-marginen dog er tættere på skiven.

”Hvis investorerne tror på, at Pandora kan indfri de her positive og ambitiøse finansielle mål, så skal estimaterne op,” siger han.

Ifølge Jefferies kan målene betyde, at konsensusestimaterne skal oprevideres med 15 pct. for 2025.

”Det er baseret på en kombination af like-for-like-vækst, butiksekspansioner og øgede aktietilbagekøb og en mindre indvirkning på margin-forudsigelserne,” skriver Jefferies i en analyse.

I perioden 2024-26 venter Pandora desuden at kunne skabe frie positive pengestrømme på 16-17 mia. kr., og hensigten er at returnere 14-17 mia. kr. kontant til aktionærerne i perioden.

Ser man på 2022 sendte Pandora senest lige over 5 mia. kr. retur til aktionærerne.

”Derfor ligger målet lidt i forlængelse af den udbetaling, og det afspejler den positive udvikling for Pandora,” siger Søren Løntoft Hansen og fremhæver både den såkaldte asset-light-forretningsmodel og evnen til at generere frie pengestrømme.

Pandora-aktien faldt onsdag 0,4 pct. til 707,20 kr., men er steget 44,9 pct. siden årets start.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også