Uro i Rusland skærper presset på danske virksomheder

Danske virksomheder løber en stor risiko, hvis de fortsætter med at drive forretning på det russiske marked, siger international chef fra Dansk Erhverv. 
Ecco har siden Ruslands invasion af Ukraine været i stormvejr for at fortsætte sin forretning på det russiske marked. | Foto: Per Lange
Ecco har siden Ruslands invasion af Ukraine været i stormvejr for at fortsætte sin forretning på det russiske marked. | Foto: Per Lange

Selvom weekendens uro i Rusland ikke medførte store ændringer, sætter det en streg under, at situationen er yderst ustabil, og at det er ekstremt vanskeligt at være dansk virksomhed i landet, skriver Finans.

Både erhvervsminister Morten Bødskov (S), Lasse Hamilton Heidemann, international chef i Dansk Erhverv, og Peter Thagesen, underdirektør i Dansk Industri, peger på, at den geopolitiske ustabilitet påvirker dansk erhvervsliv. 

Selvom de fleste danske virksomheder er rykket ud af landet, er der stadig enkelte tilbage – eksempelvis Ecco – men fremtiden kan se svær ud, hvis man bliver i Rusland, lyder vurderingen. 

”Selv hvis Putin-regimet viser sig at være stabilt, så løber man som virksomhed stadig en meget stor risiko. Spørgsmålet for virksomhederne er jo, om det ene onde er værre end det andet. Men en total destabilisering vil gøre det umuligt at føre virksomhed,” siger Lasse Hamilton Heidemann fra Dansk Erhverv. 

Han peger desuden på, at weekendens begivenheder ikke har ændret ved de europæiske sanktioner, så det fortsat er de samme regler, som de danske virksomheder skal overholde. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også