Analytikere venter Pandora-vækst under pres

Pandoras organiske vækst forventes at være under pres i nyt regnskab, der kommer onsdag morgen. 
Foto: Screeshot/pandora
Foto: Screeshot/pandora
MARKETWIRE

Pandora ventes at holde fast i sine mål for 2023, selv om Danske Bank anser det for usandsynligt, at smykkekoncernen lander i den nederste del af forventningsspændet af den organiske vækst på minus 3 til plus 3 pct.

Det skriver bankens analytiker Michael Vitfell-Rasmussen i en analyse op til regnskabet, der lander om morgenen den 3. maj.

”Den nedre ende af forventningerne synes urealistiske. Vi har løftet vore 2023-24 forventninger og ser nu en organisk vækst i den høje ende af spændet,” skriver analytikeren.

Analytikerne venter, at den organiske vækst bliver negativ i årets tre første måneder og ifølge et estimat indsamlet af Pandora selv ventes den at lande på minus 1 pct. Og hos Jyske Bank spejder analytiker Janne Vincent Kjær efter tegn på, om forbrugerne er begyndt at holde igen.

”Pandora har allerede løftet sløret for salget ud af butikkerne i januar, hvor sell-out væksten lå og trendede omkring 0 pct., hvis man justerer for omikron og timingen af produktlanceringer. Pandora står dog overfor sværere sammenligningstal i den resterende del af kvartalet, da Marvel efter lanceringen i midten af februar sidste år kom rigtig stærkt fra start, skriver hun om den ventede udvikling i de tre første måneder af 2023.”

Jyske Bank regner med, at vækstmomentum i februar og marts er kommet lidt ned i gear, og derfor har hun ikke sat ”næsen op efter samme vækst som i januar, hvor væksten lå i midten af selskabets guidance-interval for helåret på -3 til 3 pct.”

”Samtidig venter vi ikke at se nogen særlig bedring i Kina før relanceringen af brandet - heller ikke selv om trafikken er kommet tilbage. Vi venter derfor ikke nogen nævneværdig positiv effekt af genåbningen i Kina, hvilket står i skarp kontrast til mange andre luksusbrands,” skriver Janne Vincent Kjær.

Pandora har gennem længere tid haft en relancering af brandet på tegnebrættet i Kina. Men der er lige skudt til hjørne på grund af coronapandemien og dens effekter med massive nedlukninger for at hindre smitte.

Pandoras topchef, Alexander Lacik, har da også tidligere sagt til MarketWire, at selskabet ”må vente, til det hele lander, inden vi trykker på knappen. ” Og at det formentlig kommer til at ske i tredje kvartal, at en relancering sættes i gang.

”Det er vigtigt at pointere, at det ikke er noget ”big bang”, der kommer til at ske. Vi kommer til at investere mere, vi kommer til at gøre en masse ting - hvad fungerer og hvad fungerer ikke,” sagde Alexander Lacik i forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal tilbage i februar.

I Jyske Bank ventes Pandora at fastholde forventningerne til 2023.

Aktietilbagekøb udvides

I forbindelse med regnskabet for 2022 skød Pandora gang i et aktietilbagekøbsprogram på 2,4 mia. kr., der løber indtil udgangen af juni. Aktietilbagekøbet kan blive løftet til 5 mia. kr., hvis der ikke sker en markant forringelse af det makroøkonomiske klima.

Og det venter Danske Banks analytiker vil ske.

”Vi venter, at Pandora vil komme med nyt om aktietilbagekøbet og bekræfte de 5 mia. kr.,” skriver Michael Vitfell-Rasmussen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også