Minister erkender mangel på systematisk opfølgning efter Field's-skyderi

Øjenvidner til skyderiet i Field’s og professor i klinisk psykologi efterlyser i Politiken bedre opfølgning på traumatiske oplevelser. Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde erkender mangel på systematisk opfølgning. 
"Jeg synes, at jeres øjenvidneskildringer fra Field’s desværre viser alt for tydeligt, at for mange mennesker i dag ikke får den hjælp, som de burde,” siger Sophie Løhde til Politiken. | Foto: Miriam Dalsgaard
"Jeg synes, at jeres øjenvidneskildringer fra Field’s desværre viser alt for tydeligt, at for mange mennesker i dag ikke får den hjælp, som de burde,” siger Sophie Løhde til Politiken. | Foto: Miriam Dalsgaard

Flere øjenvidner beskriver over for Politiken, der har talt med 35 mennesker, som var til stede ved skyderiet i shoppingcentret Field’s i sommer, en følelse af at være blevet overladt til sig selv efter de traumatiserende oplevelser. 

I dagene efter skyderiet, der fandt sted den 3. juli sidste år, blev der ifølge avisen etableret et krisecenter ved siden af shoppingcentret, men siden da har øjenvidnerne selv måttet opsøge psykologhjælp. 

Ifølge Ask Elklit, der er professor i klinisk psykolog og leder af Videnscenter for Psykotraumatologi ved Syddansk Universitet, efterlyser en systematisk opfølgning med tilbud om professionel hjælp fra myndighedernes side - og indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde erkender over for Politiken, at Danmark mangler et system, der træder i kraft ved hændelser som den i Field’s. 

”Jeg synes, at jeres øjenvidneskildringer fra Field’s desværre viser alt for tydeligt, at for mange mennesker i dag ikke får den hjælp, som de burde,” siger hun til avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også