Boozt slog egne forventninger i 2022

Det svenske modeselskab overgik sine egne forventninger i fjerde kvartal, hvilket også fik betydning for selskabets resultater for hele 2022.
Foto: Boozt/pr
Foto: Boozt/pr
Af Marketwire

Boozt kom bedre end, koncernen selv havde ventet det, gennem fjerde kvartal og dermed også gennem hele 2022, da den positive udvikling i november er fortsat gennem julemåneden.

Det fremgår af en meddelelse onsdag aften.

Nettoomsætningen voksede således med 24 pct. i kvartalet og med 16 pct. for hele det forgangne år.

I årets sidste tre måneder blev det samtidig til et justeret driftsresultat, EBIT, på cirka 170 mio. svenske kr., mens det for hele 2022 endte i omkring 286 mio. svenske. kr.

”Den bedre end ventede udvikling i november fortsatte ind i december med øget salg og stærk lønsomhed understøttet af den fortsatte eksekvering af den nordiske varehusstrategi,” hedder det.

Ved udgangen af november sidste år opjusterede Boozt sine forventninger på baggrund af et rekordsalg på Black Friday til et driftsoverskud på 235-285 mio. svenske kr. for hele året, mens nettoomsætningen for samme periode blev spået til at vokse med 10-15 pct.

Ifølge data fra Bloomberg News havde analytikerne på forkant regnet med et driftsoverskud for 2022 på 254 mio. svenske kr. og en nettoomsætning på 6,56 mia. svenske kr., svarende til en vækst på knap 13 pct., mens buddet for driftsoverskuddet i fjerde kvartal lyder på 149 mio. svenske kr.

”Boozts langsigtede forretningsdrivende har været stærke gennem hele året og accelererede i løbet af andet halvår af 2022 med en rekordhøj gennemsnitlig ordreværdi understøttet af kunder, der handler på tværs af kategorier og tilføjer flere varer til hver kurv.”

”Yderligere er bytteraterne været stabile sammenlignet med sidste år og et godt stykke under niveauet før covid-19.”

I meldingen fremhæver Boozt også, at lagerpositionen er i ”fantastisk form” på grund af en solid gennemsalgsrate for de to kollektioner fra 2022.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også