DetailWatch

Støvlebrandet Dr. Martens styrtdykker på svagt salg

I de første seks måneder er salget hos Dr. Martens faldet med omkring 750 mio. kr. Middelklassens dalende købekraft kan mærkes, lyder vurderingen.

Foto: Fotostand/ap/ritzau Scanpix

Britiske Dr. Martens bliver trukket gennem sølet torsdag efter en svagt regnskab, der vidner om, at krisen kradser hos selskabets kunder.

Omsætningen er i regnskabsårets første seks måneder faldet til 418,6 mio. pund fra 506 mio. pund, og indtjeningen på 88,8 mio. pund er ligeledes lavere end ventet blandt analytikere ifølge Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauets estimater var der ventet en omsætning på lige over 434 mio. pund, og et driftsresultat på godt 93 mio. pund.

”Selskabet er ikke immun over for makroøkonomisk afmatning og den indflydelse den accelererende inflation har på middelklassens købekraft,” konstaterer børshuset Morgan Stanley i et notat.

Dr. Martens, der blandt andet fremstiller de ikoniske sorte støvler med gule syninger, falder næsten 20 pct. på børsen i London.

Dr. Martens overgår forventningerne i 2021 og præsenterer trecifret millionoverskud

Britiske Joules indgiver ansøgning om insolvens

Mere fra DetailWatch

IC Group har kurs mod afvikling mens modebrands kører videre i premium-koncept

Modeiværksætter og -milliardær Niels Martinsens livsværk IC Group er i dag blot et levn fra tiden som børsnoteret virksomhed og skal med tiden nedlægges som led i strategiskifte, fortæller Christoffer Martinsen-Kønigsfeldt, ny bestyrelsesformand for koncernens resterende to modebrands Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Læs også

Relaterede