Hummel trækker Kina-produceret kasket tilbage

Hummel og Amnesty lancerer en ny kollektion, der nu bliver uden en kasket, som var produceret i Kina, skriver Danwatch.
Arkivfoto. | Foto: Carlos Jasso/Reuters/Ritzau Scanpix
Arkivfoto. | Foto: Carlos Jasso/Reuters/Ritzau Scanpix

Hummel har sammen med Amnesty præsenteret en ny kollektion, der har fokus på menneskerettigheder, skriver Danwatch.

I kollektionen skulle der have indgået en kasket, der var produceret i Kina, men kasketten er nu trukket tilbage. Mens Amnesty fortæller, at det var organisationen, der bad om at få kasketten fjernet fra kollektionen, har Hummel en anden forklaring, og her lyder det, at det er for risikabelt for producenten i Kina, hvis fabrikken bliver sat i forbindelse med Amnesty.

”På grund af en øget risiko for, at fabrikken bliver boykottet, har vi i samarbejde med leverandøren besluttet at trække produktet tilbage fra kollektionen,” skriver Ulla Vitting Richards, chef for gruppekøb, indkøb, CSR i Hummel, i en mail til Danwatch.

Sagen med Amnesty om den nye kollektion kommer kort tid efter, at Hummel er blevet kritiseret for at være dobbeltmoralske i forbindelse med fodboldlandsholdets sorte VM-trøjer, der skulle opfattes som en kritik af Qatar og værtsnationens behandling af migrantarbejdere. Hummel får dog samtidig produceret tøj i lande, hvor der er problemer med menneskerettigheder, og det har mødt kritik fra blandt andet Amnesty.

Kritikere anklager Hummel for dobbeltmoral efter sorte VM-trøjer

Qatar afviser Hummels kritik af migrantarbejderes forhold

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også