Laboratoriediamanter og afmatning i smykkesalget presser Pandora

Den dalende efterspørgsel på smykker er større end forventet, mens laboratoriefremstillede diamanter har fået en lunken modtagelse.
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X02844
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X02844
MARKETWIRE

Pandora har fået sænket anbefalingen til ”sælg” fra ”hold” hos Nordea, der samtidig har sat tal på selskabets kursmål, som nu lyder på 300 kr.

Det fremgår af Bloomberg News.

Nordea-analytiker Martin Brenøe peger ifølge Bloomberg på, at søgninger på Google, kreditkortdata og meldinger fra branchefæller viser, at afmatningen i efterspørgslen på smykker er større, end banken oprindeligt forudså.

Desuden viser data fra de sociale medier, at Pandoras satsning på laboratoriefremstillede diamanter har fået en afdæmpet modtagelse hos forbrugerne, skriver Nordea-analytikeren, der også er bekymret for, at Pandoras fokus på vækst vil dæmpe marginerne på den korte bane.

Nordea har ikke kursmål på aktier med anbefalingen ”hold”. I april, hvor banken senest holdt anbefalingen ”køb”, var kursmålet 900 kr. mod i dag 300 kr.

Pandora-aktien falder tirsdag formiddag 5,5 pct. til 395,70 kr. efter en stigning på 3,1 pct. mandag.

Pandora finder ny IR-chef hos UBS i London

Pandora-boss blandt de ti højest betalte topledere i danske selskaber

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også