Finanshus: Faldende forbrug vil presse H&M og Adidas

Finanshuset Berenberg forventer, at den kommende tid vil være stormfuld for selskaber som H&M og Adidas, skriver Bloomberg News.
Foto: Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen
AF MARKETWIRE

Et faldende forbrug kommer til at være en konsekvens af den høje inflation, og det vil lægge pres på selskaber som H&M og Adidas.

Det får derfor finanshuset Berenberg til at sætte anbefalingen ned på de to selskaber, hvor Adidas nu får en holdanbefaling mod før ”køb”, og finanshuset siger ”sælg” til H&M mod før ”hold”, skriver Bloomberg News.

”En storm er under opsejling for denne sektor, efter at forbruget har været meget resistent og har skabt en falsk sikkerhed,” skriver Berenberg-analytiker Graham Renwuck i et notat.

Modvinden er størst i Storbritannien, mens Europa ikke ventes ramt helt så slemt, i USA er forbruget bedre rustet, og i Kina er det voksende.

Adidas’ kursmål reduceres til 160 euro fra 255 euro, mens H&M’s kursmål halveres til 85 svenske kr.

Ændringerne er dateret mandag, hvor H&M faldt 0,8 pct. til 112 svenske kr. Aktien stiger 2,6 pct. tirsdag formiddag til 114,92 kr. Adidas går modsat med et fald på 0,6 pct. tirsdag til 143,96 euro mod et plus mandag på 0,8 pct.

Dansk modewebshop om europæisk ekspansion: ”Klar til at trykke på speederen”

Secondhand er modeindustriens vækstkomet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også