DetailWatch

Copenhagen Fashion Week slår pjalterne sammen med ukrainsk pendant i solidaritet

Den danske modeuges partnerskab med den ukrainske har fokus på at støtte en ukrainsk modebranche i knæ på grund af krig.

Foto: Udklip fra Instagram.

Den københavnske modeuge, der starter tirsdag, støtter den ukrainske modeuge, skriver Copenhagen Fashion Week på sin hjemmeside.

Profilbilledet på modeugens Instagram-profil er skiftet ud med det ukraniske flag, mens modeugen vil fremvise flere ukrainske mærker for at støtte den ukrainske modebranche, der er ramt af Ruslands invasion af landet.

”I lyset af de grusomheder, vi har været vidne til, i Ukraine, er enhver støtte, vi kan vise til den ukrainske modeindustri, vital for bevarelsen for deres kreative økosystem, der på ondskabsfuld vis er blevet truet (...) Dette partnerskab er baseret på tanken om, at alle modeorganisationer må vise respekt og støtte til hinanden i mørke og ukendte tider,” udtaler Cecilie Thorsmark, adm. direktør for Copenhagen Fashion Week.

Copenhagen Fashion Week skriver, at modeuger i ni lande officielt støtter den ukrainske modeuge og ukrainske designere.

Den ukrainske modeuge startede i 1997, så i år har modeugen 25 års jubilæum.

Nyt samarbejde skal sikre en mere klimavenlig mode- og tekstilbranche

Mere fra DetailWatch

Dagligvarekæde lukker fire butikker

Dagli’ Brugsen lukker fire underskudsgivende butikker fra slutningen af november og starten af december. ”Butikkerne står ikke til at redde,” siger kædedirektør.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede