DetailWatch

Pandora-stiftere lander trecifret millionoverskud på investeringer

Med det seneste store millionoverskud nærmer det tidligere ægtepars fælles investeringsselskab sig en egenkapital på 1 mia. kr.

Winnie Liljeborg. | Foto: North-East Family Office

Winnie Liljeborg og eksmanden Per Enevoldsen, som sammen er blevet milliardærer på at stifte og sælge smykkeselskabet Pandora, der står bag en af de største børsnoteringer i Danmark, har i 2021 haft et overskud på 224 mio. kr. efter skat i deres fælles investeringsselskab North East Group.

Det skriver Børsen med henvisning til regnskabet, der blev offentliggjort fredag.

Resultatet er dermed steget massivt fra 2020, hvor overskuddet landede på 4 mio. kr., og det nyeste overskud sender selskabets egenkapital op på 870 mio. kr.

Martin Høyer-Hansen, adm. direktør i investeringsselskabet, peger i en skriftlig kommentar til børsen på, at den primære årsag til resultatet skyldes, at North East Group ”i en årrække har opbygget private equity- og ventureporteføljer, som i 2021 har leveret flotte afkast.”

”Investeringerne i disse porteføljer er rettet mod flere brancher i Danmark, Europa og USA, hvor særligt vores investeringer i virksomheder inden for teknologi- og sundhedssektoren har udviklet sig rigtig godt. 2021 har leveret ekstraordinære høje afkast, som vi dog ikke forventer ligger på samme niveau fremadrettet,” skriver han.

Pandora-topchef: ”Vi vil stå vagt om at holde prisen i ro”

Mere fra DetailWatch

Brancheorganisation indbringer Wolt for konkurrencestyrelsen

Danmarks Restauranter og Caféer har bedt Konkurrencestyrelsen om at kigge Wolts kontrakter med restauranter efter i sømmene, fordi Wolt ifølge brancheforeningen sælger produkterne billigere online, end restauranterne kan i fysiske butikker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs