DetailWatch

Gucci vil tage imod kryptovalutaer i udvalgte butikker

I fem Gucci-butikker i USA kan man snart betale med kryptovalutaer som led i et forsøg.

Hvis alt går vel, skal forsøget med kryptovaluta som betaling rulles ud i alle Guccis butikker i Nordamerika i løbet af sommeren. | Foto: Emma Sejersen

Luksusmærket Gucci vil forsøge sig med betalinger i kryptovalutaer i fem butikker fra udgangen af maj, skriver magasinet Vogue Business.

Helt specifikt bliver ti kryptovalutaer gangbar mønt i Gucci-mærkets egne butikker.

Det er blandt andet Bitcoin, Bitcoin Cash og Ethereum. Det kommer også til omfatte betalinger i Dogecoin – en kryptovaluta, der oprindeligt blev skabt som en joke.

Den mest kendte kryptovaluta er nok Bitcoin. En bitcoin er reelt computerfiler, der opbevares i en ”digital tegnebog” på en harddisk.

Man behøver ikke købe en hel bitcoin, men kan også handle en lille bid – for eksempel en tusindedel.

De kan bruges som betaling, og alle transaktioner registreres anonymt på en offentligt tilgængelig database kaldet blockchain.

Udvalgte nøgleforretninger

Der findes omkring 18,8 millioner bitcoins. Der kan maksimalt blive udviklet 21 millioner styk.

De bliver løbende skabt af avancerede computere, som kræver stor computerkraft, der på verdensplan kræver enorme mængder energi. Det kaldes mining – der groft oversat betyder mineudvinding.

Ligesom man kan handle med fysiske valutaer såsom dollar og pund, så kan man også handle og spekulere i værdien af kryptovalutaer såsom Bitcoin.

Gucci vil tage imod betalingen i en række nøgleforretninger.

Der er tale om Guccis butikker på Wooster Street i New York, Rodeo Drive i Los Angeles, Phipps Plaza i Atlanta, The Shops at Crystals i Las Vegas og Miami Design District.

Planen er, at forsøget med kryptovaluta som betaling skal rulles ud i alle Guccis butikker i Nordamerika i løbet af sommeren, hvis alt går vel.

Gucci-ejer slår forventningerne selv om hovedmærket skuffer

Sorte skyer truer for Zalando trods travl start på 2022

Mere fra DetailWatch

Ikea-topchef i Danmark stopper

Johan Laurell, der har været adm. direktør i Ikea Danmark i de seneste knap fem år, stopper for at blive ny adm. direktør for Ikea i Frankrig. En ny kandidat er fundet, oplyser kommunikationschef.

Brancheorganisation indbringer Wolt for konkurrencestyrelsen

Danmarks Restauranter og Caféer har bedt Konkurrencestyrelsen om at kigge Wolts kontrakter med restauranter efter i sømmene, fordi Wolt ifølge brancheforeningen sælger produkterne billigere online, end restauranterne kan i fysiske butikker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs