H&M i Danmark får ny landechef igen

H&M i Danmark skifter for anden gang på knap et år landechef. Karen Marie O’Rourke overtager stillingen fra Nairn Paterson, der rykker til Stockholm i et nyt job for samme koncern.
H&M i Danmark var ligesom andre store dele af detaillivet ramt hårdt under tvangslukningerne af butikslivet i 2020. Her faldt H&M's omsætning og resultat på bundlinjen betragteligt. H&M Danmark har endnu ikke offentliggjort årsregnskab for 2021. | Foto: Fredrik Sandberg/AFP
H&M i Danmark var ligesom andre store dele af detaillivet ramt hårdt under tvangslukningerne af butikslivet i 2020. Her faldt H&M's omsætning og resultat på bundlinjen betragteligt. H&M Danmark har endnu ikke offentliggjort årsregnskab for 2021. | Foto: Fredrik Sandberg/AFP

For anden gang i løbet af et år har H&M’s danske afdeling skiftet landechef.

Karen Marie O’Rourke overtager posten fra Nairn Paterson, der er rykket videre til nye udfordringer i H&M, hvor han skal varetage et nyt job med placering i Stockholm.

Nairn Paterson nåede lidt over et år i stolen som landechef for H&M Danmark, hvor han i februar 2021 erstattede Christel Friis-Mikkelsen, der forinden havde siddet 12 år i spidsen for virksomheden.

Karen Marie O’Rourke tiltræder stillingen i Danmark med mere end 21 års erfaring med H&M’s brand. Hun har tidligere haft base i henholdsvis Storbritannien og Stockholm for H&M, hvor hun blandt andet har været salgsmanager for Storbritannien og Irland og landesupportmanager i Sverige.

Det oplyser H&M i en mail til Detailwatch.

”Karen Marie O’Rourke bringer en stærk forretnings- og kundecentreret tankegang samt en fantastisk erfaring som leder,” skriver tøjkoncernen.

Karen Marie O’Rourke indtræder ligeledes i bestyrelsen, hvor hun skal sidde med Adam Gustav Karlsson samt formand Gudrun Helena Lundberg Helmersson.

Karen O'Rourke, ny landechef i H&M.jpg

H&M har endnu ikke aflagt regnskab for 2021, men tøjkoncernens danske selskab var i 2020 hårdt ramt af tvangslukningen af fysiske butikker. Her skrumpede overskuddet på bundlinjen fra 41 mio. kr. i 2019 til 23,6 mio. kr. i 2020, mens omsætningen gik fra 2,87 mia. kr. til 2,24 mia. kr. i 2020.

I 2020 havde selskabet en egenkapital på 363 mio. kr.

H&M har 106 butikker i Danmark fordelt på Sjælland og Fyn samt Jylland. En betydelig del af de butikker ligger i de fire største danske byer – København, Aarhus, Odense og Aalborg. Virksomheden beskæftiger omkring 3.800 medarbejdere.

Udover butiksdriften af H&M står selskabet i Danmark også bag bl.a. Weekday, Cos, & Other Stories og Monki.

Stor skokæde vender røde tal til millionoverskud i Danmark

Tøjfirma gik konkurs – nu håber ejerne at fortsætte i nyt regi

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også