Nordnet om B&O's nedjustering: Der er altid lige noget som driller

B&O forklarer nedjusteringen med udfordrende makroøkonomiske forhold på selskabets væsentligste markeder i Europa, men også den kinesiske økonomi volder problemer.
B&O venter nu negativ vækst i omsætningen i lokal valuta. | Foto: Jens Dresling
B&O venter nu negativ vækst i omsætningen i lokal valuta. | Foto: Jens Dresling
AF RITZAU

Bang & Olufsens nedjustering med et trecifret millionbeløb på toplinjen kunne have været værre, men er alligevel skuffende. Det vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen.

”Nedjusteringer er altid skuffende. I forhold til ændringen, hvor der nu kommer til at mangle omsætning på flere hundrede mio., er nedjusteringen af pengestrømme og EBIT margin moderat. Det skyldes en kombinationen af bedre performance og forsigtig guidance,” vurderer Per Hansen i en kommentar.

B&O venter nu negativ vækst i omsætningen i lokal valuta.

Mere specifikt ventes toplinjevæksten at lande på -5 til -8 pct. Tidligere var der der ventet en fremgang på 0-6 pct. fra de 2752 mio. kr. B&O omsatte for sidste år. Med andre ord sænkes prognosen - i fraværet af valutakursudsving - med næsten 10 pct. eller over 250 mio. kr.

Selv forklarer B&O nedjusteringen med udfordrende makroøkonomiske forhold på selskabets væsentligste markeder i Europa. Også den kinesiske økonomi har skuffet Struer-koncernen.

”Der er altid lige en negativ ekstraordinær faktor, som driller B&O. Denne gang er desværre ingen undtagelse, men det kunne indtjeningsmæssigt have været værre,” vurderer Per Hansen.

B&O venter, EBIT, før særlige poster vil lande mellem 0-2 pct. mod tidligere 0-6 pct.

I tredje kvartal, der løb til og med februar, havde B&O en EBIT-margin før særlige poster på 1,8 pct. mod minus 6,8 pct. i samme periode året før. Omsætningen faldt med 2 pct. i lokal valuta til 614 mio. kr.

For hele året venter Bang & Olufsen nu frie pengestrømme mellem -50 og +10 mio. kr. mod tidligere i den lave ende af -50 til +100 mio. kr.

De frie pengestrømme blev 5 mio. kr. i tredje kvartal.

Bang & Olufsen-aktien steg fredag 0,5 pct. til 9,58 kr., men er faldet 0,6 pct. siden årsskiftet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også