Svensk alt-mulig-kæde køber online elektronikbutik for 275 millioner

De svenske konkurrencemyndigheder har nu godkendt millionhandlen, der sender onlineselskabet Spares Europe under vingerne på Claes Ohlsson. 
Clas Ohlson sælger produkter til hjemmet, elektronik og produkter til fritidsinteresser. | Foto: Udklip af clasohlson.com
Clas Ohlson sælger produkter til hjemmet, elektronik og produkter til fritidsinteresser. | Foto: Udklip af clasohlson.com

Den svenske alt-mulig-kæde Clas Ohlson udvider sin forretning inden for e-handel og har fået grønt lys fra de svenske konkurrencemyndigheder til at overtage Spares Europe, som er en online elektronikbutik, skriver mediet Netthandel.

Godkendelsen sker, efter parterne i oktober blev enige om, at Clas Ohlson overtager 91 pct. af Spares, hvor investeringsselskabet Verdane har været hovedejer siden 2018.

Prisen lyder ifølge Netthandel på 430 mio. svenske kr., svarende til omkring 275 mio. kr., og derudover ligger en potentiel bonus på over 140 mio. kr., afhængig af hvordan Spares udvikler sig.

Spares har specialiseret sig i salg af elektronikprodukter samt batterier og driver netbutikker som Teknikdelar og Batteriexperten.

Selskabet havde i seneste regnskabsår en omsætning på omkring SEK 820 mio. svenske kr. og et justeret driftsresultat (EBITA) på cirka 49 mio.

Fyringsrunde i sommer

Børsnoterede Clas Ohlson er presset på driften og fyrede i juni 75 medarbejdere som et led i endnu en sparerunde, hvor selskabet skal spare i alt 100 mio. svenske kr.

Det sker knap et halvt år efter, at Clas Ohlson før jul annoncerede, at 85 fuldtidsstillinger måtte lade livet.

”For at styrke konkurrenceevnen og forsvare vores prisposition i en tid med inflation reduceres organisationen med yderligere 75 stillinger,” sagde Kristofer Tonström, adm. direktør i Clas Ohlson, i forbindelse med sommerens fyringer til Netthandel.

Den børsnoterede kæde med butikker i Sverige, Norge og Finland oplevede i kvartalet fra februar til april en stilstand i salget, hvor omsætningen faldt fra 1,80 mia. svenske kr. til 1,77 mia. svenske kroner, mens driftsresultatet bød på et underskud på 7 mio. svenske kr.

Clas Ohlson sælger produkter til hjemmet, elektronik og produkter til fritidsinteresser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også