B&O-topchef forventer bedring i Kina som året skrider frem

En bedring i seneste kvartal får adm. direktør Kristian Teär til at spå bedre tider forude i Kina for B&O.
Kristian Teär har været adm. direktør i Bang & Olufsen siden oktober 2019. | Foto: Stine Bidstrup
Kristian Teär har været adm. direktør i Bang & Olufsen siden oktober 2019. | Foto: Stine Bidstrup
AF MARKETWIRE

Bang & Olufsen kom tilbage på vækstsporet i Kina i fjerde kvartal af regnskabsåret 2022/23 efter en svær periode, hvor covid-restriktioner og sidenhen øget smittespredning ramte salget hårdt.

Administrerende direktør Kristian Teär har i lighed med ”eksperters vurderinger” en forventning om, at den kinesiske økonomi vil blive stærkere og stærkere i takt med at året skrider frem.

”Det har været et hårdt år med først covid-restriktioner og siden smitteudbrud efter de lempede restriktioner, men i fjerde kvartal kom vi tilbage på vækstsporet i Kina. Vi venter, at situationen bliver bedre og bedre, og at den kinesiske økonomi tiltager i styrke frem mod udgangen af året,” siger Kristian Teär i et interview med MarketWire.

B&O’s omsætning fra Kina var i 2022/23 alvorligt påvirket af regionale nedlukninger og en stigning i covid-19-infektioner. I lokale valutaer faldt salget i Kina med 29 pct. - trods bedringen i fjerde kvartal.

Det var også den primære årsag til, at B&O i marts nedjusterede forventningerne til 2022/23 markant.

For fjerde kvartal kan B&O for koncernen melde om en like-for-like ”sell-out”-vækst, som er salget ud af butikkerne, på 7 pct., og det er drevet af ”en solid vækstrate i Asien på 30 pct.”, fremgår det af torsdagens årsregnskab.

I 2022/23 udgjorde salget i Kina omkring 16 pct. af B&O samlede omsætning på 2752 mio. kr. – mod 20 pct. året før.

For det nye regnskabsår for 2023/24 spiller B&O ud med en forventning om en vækst på mellem nul og 9 pct. Og en af forudsætningerne for prognosen er ”forbedrede markedsforhold i Kina”.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også