Philips står til at fyre 6.000 medarbejdere efter hul på bundlinjen

Selvom Philips’ driftsresultat landede bedre end analytikernes forventninger, viser bundlinjen et stort underskud. 
Frem mod 2025 venter Philips, der blandt andet producerer forbrugerelektronik og sundhedsteknologi, at fyre 6000 medarbejdere. | Foto: Piroschka Van De Wouw
Frem mod 2025 venter Philips, der blandt andet producerer forbrugerelektronik og sundhedsteknologi, at fyre 6000 medarbejdere. | Foto: Piroschka Van De Wouw
MARKETWIRE

Hollandske Philips slog klart analytikernes forventninger til fjerde kvartal, mens bundlinjen dog viste et stort underskud som følge af en række engangsposter.

Derudover varsler selskabet fyringen af 6.000 medarbejdere frem mod 2025.

Det viser selskabets årsregnskab mandag morgen.

Det justerede driftsresultat, EBITA, landede i fjerde kvartal på 651 mio. euro. Her var ventet 381,1 mio. euro ifølge estimater indsamlet af Bloomberg, mens marginen endte på 12 pct. mod ventet 7,5 pct.

Omsætningen endte på 5,42 mia. euro, og her var på forhånd ventet en toplinje på 4,88 mia. euro.

Samtidig steg det sammenlignelige salg i perioden 3 pct. mod en ventet nedgang på 5 pct.

På bundlinjen blev det dog til et samlet tab på 105 mio. euro. Her var ventet et underskud på 28,5 mio. euro ifølge analytikerens konsensusestimater. Til sammenligning bød samme kvartal året forinden på et overskud på 151 mio. euro.

Røde tal på bundlinjen skyldes ifølge Philips udgifter til restruktureringer og opkøb samt en række andre engangsposter og nedskrivninger.

Derudover var der finansielle omkostninger for 78 mio. euro, mens udgifter til skat beløb sig til 120 mio. euro på grund af lavere skattefordele i fjerde kvartal 2022. Sidstnævnte post udgjorde til sammenligning en indtægt i samme kvartal året forinden på 6 mio. euro.

I 2023 venter selskabet at kunne levere en lav etcifret vækst i det sammenlignelige salg og en høj etcifret justeret EBITA-margin.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også