Elektroniksalget oplevede stort dyk i 2022

Det globale elektroniksalg, og særligt salget af pc’er, dykkede i 2022, imens salget af brugte smartphones voksede markant. 
Også salget af AR- og VR-briller faldt på verdensplan i 2022, trods store forventninger til metaverset. | Foto: Robyn Beck
Også salget af AR- og VR-briller faldt på verdensplan i 2022, trods store forventninger til metaverset. | Foto: Robyn Beck
MARKETWIRE

Elektroniksalget oplevede et dyk sidste år både i forbindelse med pc-salget og salget af AR- og VR-briller. Salget af genbrugte telefoner steg dog markant.

Det skriver Berlingske Business.

Nye opgørelser fra analysehuset IDC viser at pc-salget foretog et markant dyk, hvilket også kan ses i salget af AR- og VR-briller trods forventninger til metaverset. Til gengæld voksede markedet for genbrugte smartphones.

Corona medførte i 2020 og 2021 rekorder i elektroniksalget, men den nuværende situation med inflation og økonomisk krise har skruet ned for salget af elektronik i 2022. Det er særligt Pc-salget, der har oplevet et dyk i 2022. I 2022 blev der solgt 292,3 millioner pc’er mod 350,1 millioner i 2021, skriver avisen.

”2021 nåede næsten historiske højder for pc-salget, så enhver sammenligning vil være lidt skæv. Der er ingen tvivl, når vi ser tilbage på tiden, at væksten og dykket på pc-markedet vil være lige til rekordbøgerne, men der ligger masser af muligheder forude,” fortæller Ryan Reith fra IDCs analysehold for mobiltelefoner og anden forbrugerelektronik ifølge Berlingske Business. Han påpeger ligeledes, at markedet har potentiale til igen at komme på rette vej i 2024.

Salget af genbrugte smartphones steg derimod i 2022 med 11,5 pct. fra året før. Det er særligt i USA, Vesteuropa og Canada at genbrugstelefonen vælges til.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også