DetailWatch

Stort mørketal over antallet af butikstyverier

Ifølge en analyse fra Dansk Erhverv bliver der i Danmark begået 124 butikstyverier hver dag, skriver Dagligvarehandlen.

Arkivfoto. | Foto: Annika Byrde

Hvis en ny analyse fra Dansk Erhverv holder stik, så bliver der hver dag begået 124 butikstyverier herhjemme, hvilket er tre gange så mange, som der bliver anmeldt, skriver Dagligvarehandlen.

I analysen har Dansk Erhverv sammenholdt tal fra organisationens medlemmer med tal fra Danmarks Statistik, og ud fra disse tal anslår Dansk Erhverv, at der hvert år er omkring 45.000 butikstyverier på landsplan.

Ifølge analysen er det kun 34 pct. af tyverierne, som butikkerne anmelder, og det skyldes blandt andet, at butikkerne ikke oplever, at de får noget ud af at anmelde et tyveri.

”Vi har spurgt virksomhederne, hvad deres motivation er for ikke at anmelde butikstyverier, og de svarer, at ressourceforbruget ikke står mål med det udbytte, som en politianmeldelse giver,” siger Henrik Sedenmark, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Antallet af butikstyverier stiger i dagligvarehandlen

Supermarkeder i Storbritannien tyverisikrer ost og vitaminer

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede