Freetrailer løfter forventningerne til hele året efter pæn vækst

Den høje vækst kommer på baggrund af flere aftaler med detailkæder i både ind- og udland.
Freetrailer går ud på, at detailkæder tilbyder kunder at låne en trailer til at fragte deres køb for typisk et symbolsk beløb eller helt gratis. | Foto: Freetrailer / Pr
Freetrailer går ud på, at detailkæder tilbyder kunder at låne en trailer til at fragte deres køb for typisk et symbolsk beløb eller helt gratis. | Foto: Freetrailer / Pr

Flere og flere lejer en trailer, når indkøbene skal fragtes hjem fra eksempelvis Ikea, Bilka eller Silvan. 

Freetrailer kan i sit regnskab for det skæve tredje kvartal rapportere en vækst i udlejninger på 46,8 pct. til 287.222 sammenlignet med kvartalet 2022/23.

”Den positive udvikling stammer fra alle markederne med det norske marked som den største vækstmotor,” skriver Freetrailer i regnskabet.

Omsætningsfremgangen er da også til at tage at føle på. Den steg med 31,7 pct. i kvartalet, der går fra januar til marts, til 22,4 mio. kr. i forhold til kvartalet sidste år.

Freetrailer løfter bunden af forventninger til 2023/24 og venter nu en omsætning for 2023/24 på 100-104 mio. kr. mod før 94-104 mio. kr. Driften målt på EBITDA forventes at være på 15-18 mio. kr. mod tidligere 14-17 mio. kr.

Aftale med Jysk i Tyskland

Nyheden om regnskabet kommer i kølvandet af, at Freetrailer tirsdag meddelte, at selskabet har indgået et samarbejde med Jysk i Tyskland.

Den danske trailerudlejer forventer at have mere end 100 lokationer i Tyskland i 2024. Aftalen med Jysk betyder, at den nuværende tilstedeværelse vokser med 60 pct.

Freetrailer blev stiftet i 2004 af Allan Sønderskov Darré og Aksel Blomgren Ambjørner i København med et formål om at lette udlejningsproceduren for trailere.

I 2016 ekspanderede Freetrailer til Norge, før man to år senere gik på børsen. I 2019 udvidede Freetrailer konceptet til Ikeas varehuse i Tyskland, og i seneste årsregnskab for 2023/24 rundede selskabet så 1 mio. udlejninger på 12 måneder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også