Delivery Heros forhandlinger om frasalg i Asien strander

Efter længere tids spekulationer bekræfter madleveringstjenesten nu, at handlen er gået i vasken.
Delivery Hero er en af verdens største aktører på markedet for madlevering. | Foto: Fabrizio Bensch
Delivery Hero er en af verdens største aktører på markedet for madlevering. | Foto: Fabrizio Bensch
AF MARKETWIRE

Den tyske madleveringstjeneste Delivery Heros aktie sendes torsdag ned med 8,7 pct. til 20,69 euro, efter at selskabets forhandlinger om salget af forretningen Foodpanda på udvalgte markeder i Sydøstasien er gået i vasken.

Det skriver Bloomberg News.

Tidligere i februar var det spekuleret, at Delivery Heros forhandlinger i flere sydøstasiatiske lande skulle være brudt sammen. Rygterne blev dengang afvist af det tyske selskab.

Torsdag oplyser Delivery Hero dog, at forhandlingerne er afsluttet.

”Delivery Hero annoncerer, at forhandlingerne med den primære modpart omkring et muligt salg af Foodpanda-forretningen i udvalgte sydøstasiatiske markeder som Singapore, Malaysia, Filippinerne, Thailand, Cambodia, Myanmar og Laos er afsluttet,” oplyses det i en meddelelse.

Hos Citi vurderer analytiker Monique Pollard, at de droppede forhandlinger reducerer potentialet for en betydelig værdiskabelse på kort sigt, udover at det også udskyder en styrkelse af balancen. Det ventes dog ikke at påvirke Delivery Heros evne til kunne betale af på sin gæld, skriver analytikeren ifølge Bloomberg News.

Netop afbetaling på gæld var i fokus sidste uge, hvor Delivery Hero forvissede investorerne om, at man havde adgang til stort set hele kontantbeholdningen på 1,7 mia. euro. Det sendte dengang aktien i vejret med 19,6 pct.

Ifølge analytiker Marcus Diebel fra JPMorgan var forhandlingens udfald allerede ventet blandt investorerne, der i stedet afventer opkøbsnyt fra Latinamerika og Mellemøsten, skriver Bloomberg News.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også