Flere klager over vildledende udenlandske webshops

Flere forbrugere føler sig snydt af udenlandske hjemmesider, der lokker med danske navne som aarhus-modehus.com, og ikke leverer de lovede varer.
Flere klager over udenlandske hjemmesider, der giver indtryk af at være danske netbutikker, men ikke er det. | Foto: Colourbox
Flere klager over udenlandske hjemmesider, der giver indtryk af at være danske netbutikker, men ikke er det. | Foto: Colourbox
Klagestrømmen er steget til Forbrugerombudsmanden over udenlandske webshops, der giver indtryk af at være danske og vildleder omkring deres produkter, skriver Aarhus Stiftstidende.

Avisen har talt med flere forbrugere, der føler sig snydt efter at have købt produkter fra webshops med navne som aarhuslager.com og aarhus-modehus.com, men ikke fået det, de har betalt for og samtidig ikke har kunnet komme i kontakt med shoppen efterfølgende og klage.

”Vi har set flere tilfælde af udenlandske hjemmesider med dansk-klingende navne, der ikke leverer de varer, som de reklamerer med. Sproget i netbutikkerne er dansk, og priserne er oplyst i kroner. De mangler dog et cvr-nummer og ofte en adresse, mens undersiderne med aftalevilkår ser ud til at være maskinoversat fra fremmedsprog til dansk,” siger Tanja Højrup, der er chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden.

Hun uddyber, at myndigheden har videresendt en række af sagerne til politiet, der nu skal vurdere, om der er tale om bedrageri.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også