Amazon slår salgsforventninger med rekordomsætning over jul

Amazon havde i fjerde kvartal det bedste julesalg nogensinde, og omsætningsforventninger blev nemt overgået.
Der blev sendt pakker i hobevis igennem Amazons system og ud til de mange kunder over særligt julen. | Foto: Gustavo Graf Maldonado
Der blev sendt pakker i hobevis igennem Amazons system og ud til de mange kunder over særligt julen. | Foto: Gustavo Graf Maldonado
AF RITZAU

Onlinehandelsgiganten kommer i mål i regnskabsåret 2023 med det bedste julesalg nogensinde, og omsætningsforventninger til fjerde kvartal blev nemt slået.

Det fremgår af Amazons regnskab for finansårets sidste kvartal, som er blevet offentliggjort torsdag aften.

”Dette fjerde kvartal havde vi et rekordsættende julesalg og afrundede et robust 2023 for Amazon,” lyder det fra adm. direktør Andy Jassy i en pressemeddelelse fra Amazon.

Værdien af Amazons aktie er steget med 50 pct. det seneste år, efter at selskabet har indført aggressive sparerunder og løftet salget markant.

Alene i forbindelse med Black Friday og Cyber Monday – to store amerikanske handelsdage – blev der købt mere end 1 mia. produkter på Amazon verden over.

Nedlagde 27.000 stillinger

I tråd med investorernes optimisme kunne Amazon i regnskabet oplyse, at selskabets nettooverskud steg til 10,6 mia. dollar.

Det svarer til 73,1 mia kr. og er et godt stykke over, hvad analytikere havde forudset for onlinehandelsgiganten.

Amazon nedlagde sidste år 27.000 stillinger. Selskabet kaldte det en nødvendighed, efter at det havde øget antallet af medarbejdere flere år i træk.

Ved udgangen af sidste år havde Amazon i alt 1,53 mio. ansatte. Det svarer til 1 pct. mindre end ved udgangen af året før.

Amazons onlinetjeneste AWS, som leverer online computerkraft til virksomheder og private, og som er en af virksomhedens helt store indtjeningskilder, voksede med 13 pct. i fjerde kvartal.

Amazons reklamevirksomhed voksede desuden 26 pct., i takt med at onlinehandelsgiganten forsøger at udfordre selskaber som Facebook og Instagrams moderselskab.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også