Kinesiske Alibaba vinder frem på rygter om opkøb fra grundlægger

Alibaba-grundlæggeren Jack Ma og en tæt forretningsforbindelse har de seneste måneder opkøbt aktier i selskabet, ifølge kilder.
Foto: Mark Schiefelbein/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Mark Schiefelbein/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba, der er noteret i USA, stiger pænt i den indledende handel på Wall Street. Rygtet vil vide, at det er grundlægger af handelsgiganten, Jack Ma, der er ude med den store tegnebog og købe aktier.

Alibaba stiger 7,5 pct. til 73,97 dollar efter godt en times handel.

Det skriver New York Times.

I de seneste måneder har Jack Ma købt aktier i Alibaba, og ligeså har Joe Tsai, der er Jack Mas mangeårige forretningsforbindelse og selskabets bestyrelsesformand, oplyser kilder, der har kendskab til transaktionerne, skriver avisen.

Det tyder på, at begge mener, at koncernen er undervurderet, efter at aktien er styrtdykket til en brøkdel fra højdepunktet i 2020. I slutningen af oktober kostede en amerikansk noteret aktie 317,14 dollar.

Joe Tsai har købt for omkring 151 mio. dollar svarende til mere end 1 mia. kr. af den amerikanske notering i fjerde kvartal via familieinvesteringsselskabet Blue Pool Management, viser en søgning på handler med aktierne, skriver New York Times.

Jack Ma, der trådte tilbage som selskabets bestyrelsesformand i 2019, men fortsat er storaktionær, købte i det sidste kvartal af 2023 for 50 mio. dollar på børsen i Hongkong, oplyser kilderne.

Opkøbene er ikke store i forhold til Alibabas markedsværdi, der er omkring 171 mia. dollar eller 1177 mia. kr.

Alibaba købte selv egne aktier for 9,5 mia. dollar sidste år, hvilket reducerede antallet af aktier med 3 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også