Kinesisk e-handelsplatform stormer frem – også internationalt

Den seneste måned er ejerkoncernen bag vokset til at være det mest værdifulde kinesiske selskab på de amerikanske børser.
Platformen Temu er ejet af den kinesiske koncern PDD Holdings, som er børsnoteret i USA. | Foto: Florence Lo/reuters/ritzau Scanpix
Platformen Temu er ejet af den kinesiske koncern PDD Holdings, som er børsnoteret i USA. | Foto: Florence Lo/reuters/ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

De store e-handelsplatforme som Alibaba og Amazon har fået endnu en fremadstormende kinesiske konkurrent, Pinduoduo og den grænseoverskridende e-handelsplatform Temu begge under moderselskabet PDD Holdings’ paraply. Det skriver Nikkei Asia.

Med opbakning fra teknologigiganten Tencent Holdings har PDD udvidet den hjemlige erfaring med Pinduoduo og taget hul på et stort oversøisk fremstød med appen Temu, der topper de mest downloadede app-lister i USA og også i nogle europæiske lande som Storbritannien.

Det er samtidig den mest downloadede shoppingapp i Japan og Sydkorea blot et par måneder efter at være blevet lanceret i juli.

Over den seneste måned er PDD’s markedsværdi oversteget Alibabas til det mest værdifulde amerikansknoterede kinesiske selskab. Det er bemærkelsesværdig i betragtning af, at Alibaba havde rekorden for verdens største børsnotering indtil 2019.

PDD’s fremgang i det allerede tætpakkede e-handelsmarked har været et wake-up call til både investorer og etablerede kinesisk indenlandske rivaler Alibaba og JD.com.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår