Wolt efter afgørelse fra skattemyndighederne: "Der har været en slingrekurs"

Wolts danske direktør er bekymret for, om ”politiske holdninger har påvirket Skattestyrelsens afgørelse”, skriver Berlingske.
Skattestyrelsens afgørelse betyder, at Wolt fremover skal indbetale A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for de omkring 5.000 bude. | Foto: Pr/wolt
Skattestyrelsens afgørelse betyder, at Wolt fremover skal indbetale A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for de omkring 5.000 bude. | Foto: Pr/wolt

Skattestyrelsen har i en ny afgørelse slået fast, at budene hos Wolt ikke er selvstændige, men lønmodtagere, og efter fire års behandlingstid kritiserer leveringstjenesten myndighederne for en langsommelig proces, skriver Berlingske. 

Wolt er ikke overraskende uenig i afgørelsen, men mener også, at der kan have været politiske motiver bag udfaldet. I et fortroligt svar til skatteudvalget i juni 2019 oplyste daværende skatteminister Karsten Lauritzen. at Wolt-budene på det tidspunkt ikke skulle anses for at være lønmodtagere. 

Svaret, der drejer sig om en konkret virksomhed og derfor er omfattet af udvidet tavshedspligt, har ikke tidligere været fremme i offentligheden, men ifølge Wolt er det en bekræftelse i, at myndighederne ikke har været snorlige i tilgangen til området. 

”Vi konstaterer bare, at der har været en slingrekurs, og at der er talrige eksempler på, at politikere og ministre har sagt, at man vil slå ned på det her område. Det er derfor en bekymring, om de politiske holdninger har påvirket Skattestyrelsens afgørelse,” siger Søren Meier Svendsen, adm. direktør i Wolt Danmark, til Berlingske. 

Skattestyrelsen afviser at udtale sig om den konkrete sag, men understreger, at styrelsen forholder sig til ”den lovgivning, de bekendtgørelser og den domspraksis, der er” og ”ikke til den politiske debat i medierne”. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også