Afgørelse fra Skattestyrelsen: Wolts bude skal betragtes som lønmodtagere

Med tirsdagens afgørelse sætter Skattestyrelsen punktum i sin behandling af sagen, der har været i gang i fire år. Wolt er uenig og overvejer at tage sagen til domstolene, skriver Berlingske.
Skattestyrelsens afgørelse betyder, at Wolt fremover skal indbetale A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for de omkring 5.000 bude. | Foto: Jesper Houborg
Skattestyrelsens afgørelse betyder, at Wolt fremover skal indbetale A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for de omkring 5.000 bude. | Foto: Jesper Houborg

Efter fire års behandling sætter Skattestyrelsen to streger under, at skattemyndighederne mener, at leveringstjenesten Wolts bude skal betragtes som almindelige lønmodtagere i skattemæssig forstand – ikke som selvstændige partnere, skriver Berlingske.

Wolt er ”uenig i langt de fleste tolkninger” i skattemyndighedernes afgørelse og overvejer at klage, hvilket ifølge Berlingske i praksis vil betyde, at den principielle sag skal behandles ved domstolene.

”Hvis det her er linjen, så er det meget svært at se, at der kan findes soloselvstændige eller freelancere noget sted i Danmark. Vi ser afgørelsens konklusioner som et udtryk for, at udviklingen på det moderne arbejdsmarked simpelthen går for stærkt til, at bureaukratiet kan følge med,” siger Søren Meier Svendsen, adm. direktør i Wolt Danmark, til Berlingske.

Skattestyrelsens afgørelse betyder, at Wolt fremover skal indbetale A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for de omkring 5.000 bude, i stedet for at budene som tidligere selv – som selvstændige – har skulle sørge for, at den korrekte skat blev indbetalt.

Wolt skal ikke betale skat tilbage med tilbagevirkende kraft, men hvis Wolt ikke retter ind og indbetaler A-skat og arbejdsmarkedsbidrag fremover, så vil Wolt kunne straffes med bøder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også