DetailWatch

Just Eat forventer positiv driftsindtjening i andet halvår

Det hollandsk-ejede madbestillingsselskab havde et stort trecifret millionunderskud på driftsresultatet i første halvår, men Just Eat forventer at vende det til plus.

Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004

Just Eat Takeaway stiger 6,3 pct., efter at det hollandske madbestillingsselskab har meddelt, at det forventer at generere en positiv EBITDA-indtjening i andet halvår.

Forventningerne om en positiv justeret EBITDA-indtjening i andet halvår vil være en betydelig fremgang fra et minus på 134 mio. euro i første halvår 2022, skriver Just Eat i en meddelelse tirsdag eftermiddag.

”Yderligere forbedring af rentabiliteten er fortsat en af Just Eats højeste prioriteter,” skriver Just Eat.

Udviklingen tilskrives fremskridt med at forbedre omsætningen per ordre, leveringsomkostninger per ordre samt generelle omkostninger og driftsomkostninger.

”På grund af usikkerhed relateret til virkningen af makroøkonomiske forhold og valutavolatilitet på vores forretning, opdaterer ledelsen vejledningen om bruttotransaktionsværdi til at vokse med en lav encifret procentsats i 2022 i forhold til 2021,” skriver Just Eat.

Her ventede Just Eat tidligere en midt etcifret procentvis vækst i bruttotransaktionsværdien.

Halveret værdi

I august nedskrev Just Eat Takeaway ifølge Financial Times værdien af den amerikanske leveringstjeneste Grubhub, som Just Eat Takeaway købte i 2021, med 3 mia. euro, svarende til godt 22 mia. kr.

Just Eat Takeaway købte Grubhub for 49,8 mia. kr, og dermed blev værdisætningen næsten halveret.

Forklaringen fra Just Eat Takeaway lød, at der var en generel reduktion i sektorens værdisætning kombineret med stigende renter og markedsudsving.

Købet af Grubhub fik i april Just Eats største uafhængige investor, Cat Rock Capital, til i et åbent brev at kræve selskabets bestyrelse fyret for at have ”torpederet selskabets aktiekurs ved at give vildledende udsigter,” forud for købet.

Just Eat sælger andel af bestillingsplatform for milliardbeløb

Just Eat Takeaway nedskriver værdisætning på Grubhub med over 20 mia.

Tidligere direktør træder ud af Just Eats bestyrelse

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede