DetailWatch

Just Eat Takeaway nedskriver værdisætning på Grubhub med over 20 mia.

Den nye værdisætning af Grubhub er næsten det halve af det, Just Eat Takeaway betalte for overtagelsen af den amerikanske leveringstjeneste sidste år.

Just Eat Takeaway købte Grubhub i 2021 for 7,3 mia. dollar. | Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X02844

Den hollandske takeaway-tjeneste Just Eat Takeaway nedskriver værdien af den amerikanske leveringstjeneste Grubhub, som Just Eat Takeaway købte i 2021, med 3 mia. euro, svarende til godt 22 mia. kr., skriver Financial Times.

Just Eat Takeaway købte Grubhub for 49,8 mia. kr, og dermed er værdisætningen altså næsten halveret.

Det skyldes ifølge Just Eat Takeaway en generel reduktion i sektorens værdisætning kombineret med stigende renter og markedsudsving.

Købet af Grubhub fik i april Just Eats største uafhængige investor, Cat Rock Capital, til i et åbent brev at kræve selskabets bestyrelse fyret for at have ”torpederet selskabets aktiekurs ved at give vildledende udsigter,” forud for købet.

Få dage forinden havde Just Eat bekræftet rygter om at ville sælge eller finde en partner til Grubhub. Just Eats aktie er faldet med 80 pct. siden starten af 2021.

Just Eat-investor vil have bestyrelsen fyret på årsmøde

Et år efter opkøb: Just Eat Takeaway pønser på salg af Grubhub

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs