DetailWatch

Nordjysk pakkefirma for webshops vil flyve droner fra by til by

Teknologien er klar til, at Danmark kan opbygge et netværk af droner til pakketransport mellem de store byer, mener Per Imer, direktør for Coolrunner. Men selvom der sker fremskridt, står lovgivningen i vejen.

Et lille ubemandet fragtfly fra firmaet Dronamics, som kan flyve 2.500 kilometer med 350 kg last. Den slags løsninger kræver en landingsbane på 400 meter, men andre fragtdroner er bygget til at kunne lette og lande lodret. | Foto: Dronamics/PR

Hvorfor skal en pakke sendt internt i Danmark være halve og hele døgn undervejs, med stop på nogle få, centrale logistikcentre, og dermed mange kilometer i en diesel-lastbil? Hvorfor ikke flyve pakkerne direkte til den by, modtageren bor i?

Sådan lyder det fra Per Imer, direktør for Coolrunner, som med base i Nørresundby driver en pakketjeneste for især webshops.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs