DetailWatch

Amazon-lagermedarbejdere i England strejker over lønvilkår

Fagforening, der organiserer lagermedarbejdere, har givet Amazon indtil onsdag til at komme med et bedre tilbud i lønforhandlinger, skriver britiske Retail Gazette.

I det seneste regnskabsår omsatte Amazon for 3.430 mia. kr. | Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Verdens næststørste virksomhed målt på omsætning, e-commerce-virksomheden Amazon, er kommet i problemer i England, efter at 450 medarbejdere på et lager i Tilbury er gået i strække på grund af virksomhedens tilbud i forhandlinger om lønstigninger, skriver det britiske medie Retail Gazette.

Medarbejderne begyndte strejken onsdag i sidste uge, efter Amazon hævede timelønnen med 35 pence, svarende til omkring 3 kr.

Fagforeningen GMB Union har krævet, at lønnen blev hævet med 2 pund, svarende til omkring 17,5 kr. for at afbøde konsekvenserne ved prisstigningerne.

”Amazon er en af de mest overskudsgivende virksomheder på planeten. Med prisstigningerne på dagligvarer er det mindste, de kan gør, at tilbyde en ordentlig løn,” siger Steve Garelick, GMB’s regionale organisator, til mediet.

Lageret i Tilbury er ifølge Retail Gazette ikke det eneste Amazon-lager, hvor medarbejderne er utilfredse. Ifølge mediet havde strejken spredt sig til et andet lager, mens det om fredagen havde spredt sig til fem lagre.

Amazon haler ind på Walmart som verdens største

Amazon-aktie går i vejret på optimistisk salgsprognose

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs