Ebays aktie falder efter svigtende start på 2022

I årets første tre måneder var antallet af aktive købere på internetplatformen seks millioner færre, mens der også var fald i kroner og øre.
Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
AF MARKETWIRE

Aktien i den amerikanske internethandelsplatform Ebay faldt 6,5 pct. i onsdagens eftermarked, da koncernens regnskab for første kvartal indeholdt en svag prognose, fordi den øgede handelsaktivitet på nettet under pandemien nu aftager.

Ebay nedjusterer derfor og regner med et salg i hele regnskabsåret i intervallet 9,60-9,90 mia. dollar, og det står ikke mål med forventningerne på Wall Street om indtægter på 10,38 mia. dollar i perioden, ifølge Bloomberg News.

”Trods de nuværende makromodvinde har vi stadig tillid til den strategi, vi har lagt frem på vores investordag i marts,” siger topchef i Ebay, Jamie Iannone, i regnskabet.

Koncernen oplevede da også i sit første kvartal et fald i omsætningen på 6 pct. til 2,50 mia. dollar, mens bruttoværdien af gennemførte handler på platformen dykkede 20 pct. til 19,40 mia. dollar mod spåede 19,35 mia. dollar, og antallet af aktive købere var på 142 millioner mod spåede 148 millioner.

Det justerede overskud per aktie blev på i perioden på 1,05 dollar, sammenlignet med et konsensusestimat på 1,04 dollar, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat blev på 625 mio. dollar mod et bud på Wall Street på 592 mio. dollar. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 805 mio. dollar. Her var ventet 905 mio. dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også