Amazons aktiesplit og tilbagekøb kan levere kurskøft

Med en aktiepris på 2961 dollar er Amazons den absolut dyreste af de store tech-aktier.
Foto: ABHISHEK CHINNAPPA/REUTERS / X03453
Foto: ABHISHEK CHINNAPPA/REUTERS / X03453

Amerikanske Amazon annoncerede onsdag aften sit første aktiesplit siden 1999, i forholdet 1 til 20, og samtidig lovede bestyrelsen opkøb af egne aktier for 10 mia. dollar.

Den melding betyder, at aktien i detailkæmpen er blandt de få teknologivindere torsdag med et plus på 6,4 pct., mens aktiemarkedet som helhed taber 0,6 pct.

Aktiesplittet, vil nogen mene, er da også høje tid, da en enkelt aktie koster 2961 dollar, og det placerer Amazon som den i absolutte termer dyreste af de store teknologinavne, da Alphabet i 2661 dollar også tidligere har annonceret en opsplitning.

Mens de to tiltag torsdag skubber aktien op, så kan de også signalere fremtidige stigninger, da analytiker Brian Nowak fra Morgan Stanley fremhæver beslutningerne som "aktionærvenlige", skriver Bloomberg News

En analyse fra Bnk of America viser også, at de selskaber, som splitter deres aktier op, typisk opnår en fremgang de efterfølgende 12 måneder på 25 pct., mens det overordnede marked i samme periode i snit vinder 9 pct. For aktier inden for teknologi, cyklisk forbrug og sundhed er fremgangen endda på 26-38 pct.

Amazons aktie var inden meldingen om aktietilbagekøbene også faldet med 25 pct. siden seneste rekord sidste sommer, så selskabets bestyrelse har måske også tænkt, at nu var den blevet billig at købe.

Ifølge Morgan Stanleys Brian Nowak har Amazons aktiekurs typisk fordoblet sig, efter koncernen har gennemført tilbagekøb. Sker det, vil aktien endelig leve op til analytikernes forventninger, da de alle sammen, 56 ud af 56, har købsanbefalinger, ifølge Bloomberg News.

Danske detailkæmper forbedrer sig på stor global liste

Egmont har opbygget en e-commerce portefølje på over fire milliarder – nu skal den fordobles 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også