Fald i britisk detailsalg giver frygt for vinterrecession

Britisk detailsalg ramte i oktober det laveste niveau siden coronanedlukning i februar 2021. 
Bank of England vurderer, Storbritannien balancerer på randen af recession. | Foto: Maja Smiejkowska/Reuters/Ritzau Scanpix
Bank of England vurderer, Storbritannien balancerer på randen af recession. | Foto: Maja Smiejkowska/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Dårligt vejr og høje leveomkostninger har i oktober sendt det britiske detailsalg ned i det laveste niveau siden februar 2021, hvor det meste af landet fortsat var ramt af coronanedlukninger. 

Det giver frygt for en recession til vinter, skriver The Independent.

I Storbritannien faldt detailsalget med 0,3 pct. i oktober, hvilket er det laveste niveau siden februar 2021, hvor der stadig var covid-19-lockdown i hele landet, oplyser Office for National Statistics, ONS.

Ifølge detailhandlerne skyldes de skuffende tal forhøjede leveomkostninger, dårligt vejr og færre kunder. Faldet i salget er især overraskende, fordi økonomer havde forventet en stigning på 0,4 pct. i løbet af måneden, og det har skabt frygt for, at Storbritanniens økonomi er på vej ind i urolige tider.

”Under alle omstændigheder mener vi fortsat, at en vinterrecession er sandsynlig, da de højere renter gradvist slår igennem og påvirker husholdningernes og virksomhedernes økonomi,” siger Sandra Horsfield, der er økonom hos Investec.

Særligt de forhøjede leveomkostninger hæmmer husholdningernes disponible indkomster, som fortsætter med at prioritere vigtige udgifter, og de faldende vintertemperaturer presser energiforbruget op.

”Når det er sagt, forventer vi også fortsat, at nedturen bliver mild, da en afdæmpet inflation vil være med til at støtte den reelle købekraft,” siger Sandra Horsfield.

Tidligere på måneden offentliggjorde den britiske centralbank, Bank of England, prognoser, der viser, at landet forventes at opleve nulvækst indtil 2025 og balancerer på randen af recession.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også