Hellofresh i største fald nogensinde: Udfordringer i Nordamerika bag nedjustering

Den tyske leverandør af måltidskasser forventer nu en salgsvækst på mellem 2 og 5 pct.
Onsdagens nedjustering kom som en overraskelse for flere analytikere, heriblandt Morgan Stanley og Deutsche Bank. | Foto: Pr / Hellofresh
Onsdagens nedjustering kom som en overraskelse for flere analytikere, heriblandt Morgan Stanley og Deutsche Bank. | Foto: Pr / Hellofresh
AF MARKETWIRE

Den tyske madleverandør Hellofresh styrtdykker torsdag 22,8 pct., efter at selskabet har sænket sine forventninger og advaret om udfordringer i USA og en langsommere kapacitetsforøgelse end ellers ventet.

Det fremgår af nedjusteringen fra selskabet, der blev offentliggjort onsdag aften.

Hellofresh venter nu en salgsvækst i faste valutakurser på 2-5 pct. mod tidligere ventet 2-8 pct. Samtidig er prognosen for det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, skruet ned til 430-470 mio. euro fra 470-540 mio. euro.

De nye forventninger er noget under konsensus i markedet, der ifølge Bloomberg News var en salgsvækst på 3,99 pct. og et driftsoverskud på 478,3 mio. euro.

Endvidere har Hellofresh oplevet forsinkelser i opbygningen af kapaciteten på selskabets faciliteter i den amerikanske delstat Arizona, og i Illinois har produktionen været ramt af kapacitetsbegrænsninger som følge af længerevarende vedligeholdelsesarbejde.

Udfordringerne ses som værende midlertidige og bør ikke påvirke resultatet i 2024, skriver Hellofresh.

Nedjusteringen kommer som en overraskelse for flere analytikere, heriblandt Morgan Stanley og Deutsche Bank. Sidstnævnte tror fortsat på, at fjerde kvartal kan blive med vækst, men har ifølge Bloomberg News sænket anbefalingen til ”hold” fra ”køb”.

Aktien i Hellofresh handles efter dagens fald til 15,85 euro på børsen i Frankfurt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også