Aldi melder om rekordsalg i Storbritannien

Forbrugernes øgede fokus på pris har fået kunderne til at vende sig mod den tyske dagligvarekæde, der er den hurtigst voksende i Storbritannien.
I takt med at antallet af Aldi-butikker i Storbritannien fortsætter med at vokse, fortsætter tilstrømningen af kunder også.
I takt med at antallet af Aldi-butikker i Storbritannien fortsætter med at vokse, fortsætter tilstrømningen af kunder også.

Mens Aldi i skrivende stund er i fuld gang med en endelig tilbagetrækning fra det danske marked, ser det anderledes lyst ud i Storbritannien, hvor den tyskejede discountkæde fortsætter med at vokse og tage markedsandele, skriver The Guardian.

Data fra Kantar på det britiske dagligvaremarked viste i juli, at Aldis markedsandele var vokset fra 9 pct. året før til nu 10,1 pct., hvilket gør det til den hurtigst voksende kæde, samtidig med at Aldi har overtaget Morrisons plads som den fjerde største dagligvarekæde.

Nu meddeler Aldi så et rekordhøjt salg seneste år, der var præget af høje stigninger i fødevarepriser og et øget fokus på discount og lave priser. Aldi meddeler til The Guardian, at det samlede salg lød på 15,5 mia. pund, svarende til 115,6 mia. kr. Det er en stigning på 2 mia. pund, knap 15 mia. kr. i forhold til året før.

Væksten hænger sammen med, at det ifølge Aldi er lykkedes at tiltrække 1 mio. ekstra kunder til det voksende antal butikker, der tæller omkring 1.000 lokationer.

”Selvom inflationen aftager, er husholdningerne stadig under pres i form af højere leveomkostninger. Som et resultat deraf handler Storbritannien meget anderledes end for 18 måneder siden – færre rejser, flere private label-produkter og flere skift mellem supermarkeder i jagten på bedre værdi for pengene,” siger Giles Hurley, landechef for Aldi i Storbritannien og Irland.

Aldi agter at fortsætte med at investere i det britiske marked med 1,4 mia. pund – 10,4 mia. kr. – frem mod slutningen af 2024 i butiks- og distributionsnetværket, ny teknologi og en modernisering af eksisterende butikker.

Lukker i Danmark

I Danmark annoncerede Aldi i december 2022, at den tyskejede discountkæde vil trække sig fra det danske marked efter at have tabt over 2,2 mia. kr. over de seneste fem år.

Som led i det danske exit har Rema 1000 købt størstedelen af Aldis danske forretning.

Handlen, der betyder, at Rema 1000 har overtaget 113 butikker, tre logistikcentre samt en række lastbiler fra Aldi, blev godkendt i slutningen af august 2023.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også