Coop-formand efterlyser klimahandling fra politikerne

Politikerne skal ”steppe op”, mener Lasse Bolander, der sammen med andre erhvervsprofiler efterspørger mere handling og knap så meget snak fra politikerne, når det gælder klima.
Lasse Bolander har været 15 år i Coop, men han stopper snart både som formand for Coop Danmark og Coop Amba. | Foto: Stine Bidstrup
Lasse Bolander har været 15 år i Coop, men han stopper snart både som formand for Coop Danmark og Coop Amba. | Foto: Stine Bidstrup

En række erhvervsprofiler, der er formænd for de 13 klimapartnerskaber, som blev udpeget i 2019, efterlyser mere handlekraft fra regeringen, når det gælder klimaudfordringerne, skriver Børsen.

Coops afgående formand, Lasse Bolander, er formand for klimapartnerskabet for handel, og han siger blandt andet, at der er brug for, at ”politikerne stepper op og træffer nogle beslutninger for branchen”. 

”Jeg sidder nogle gange med en fornemmelse af, at politikerne ikke har indset, at klimaudfordringerne ikke løses alene af erhvervslivet. Det kræver politisk lederskab, når nogle af de her beslutninger skal træffes, fordi nogle af dem er ikke rare,” siger han til Børsen. 

Coop-formanden peger blandt andet på, at detailbranchen har brug for regler på affaldssorteringsområdet, så der ikke er forskel fra kommune til kommune. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også