Radikale Venstre vil indføre højere afgifter på kød

Martin Lidegaard, der er Radikale Venstres leder, indrømmer, at det kan være ”følsomt” at prøve at regulere danskernes vaner gennem afgifter. 
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

”Vi er nødt til at justere og ændre på vores forbrugsvaner,” siger Martin Lidegaard, der er politiske leder for Radikale Venstre, ifølge Berlingske

Og her taler han blandt andet om afgiften på kød. Årsagen er, at der ikke er for store økonomiske konsekvenser ved at vælge klimabelastende produkter såsom kød, tøj, diesel og flyrejser. Selv kalder Martin Lidegaard forslaget for ”det mest vidtgående udspil,” når det gælder om sænkning af danskernes Co2-forbrug. 

”I dag betaler vi ikke den pris, det koster i klimaregnskabet, når vi forbruger. Vi efterlader den økonomiske og klimamæssige regning til næste generation. Det vil vi gøre op med,” udtaler Samira Nawa, der er medlem af Radikale Venstre og nummer to i rækken efter Martin Lidegaard. 

Hvor høj afgiften skal være, fortæller historien ikke noget om. Men ifølge Martin Lidegaard, så skal afgiften afspejle varens Co2-belastning. 

(Denne artikel er leveret af DetailWatch’ søstermedie, FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også