Lidl udvider Too Good To Go-samarbejde

Fremover sælger Lidl, via Too Good To Go-appen, overskydende bake-off i lykkeposer fra samtlige af kædens 144 danske butikker.
Den 37-årige tysker Jens Stratmann blev i juni 2021 ny adm. direktør for Lidl Danmark. Han har gjort karriere i koncernens hjemland som bl.a. elev, butikschef og med lederposter. | Foto: Joachim Ladefoged
Den 37-årige tysker Jens Stratmann blev i juni 2021 ny adm. direktør for Lidl Danmark. Han har gjort karriere i koncernens hjemland som bl.a. elev, butikschef og med lederposter. | Foto: Joachim Ladefoged
AF JENS STAVNSBJERG OG LOUISE RESEKE

Lykkeposer med overskydende kage, brød, pølsehorn og andet bagværk vil fremover være tilgængelige i madspildsappen Too Good To Go fra samtlige Lidl-butikker i Danmark.

Det oplyser den tyskejede kæde, der dermed udvider samarbejdet med Too Good To Go, i en pressemeddelelse. Udvidelsen sker, efter salget af overskydende bagværk er blevet testet i syv butikker.

”Vi skal være langt bedre til at undgå madspild, og det er et samfundsansvar, som vi gerne tager på os,” siger udtaler Jens Stratmann, adm. direktør i Lidl, der har et mål om at reducere madspildet fra dagligvarekæden med 50 pct. inden 2030.

I testperioden blev 91 pct. af lykkeposerne solgt, mens brugere af madspildsappen klikkede sig ind på Lidls bake-off pose cirka 40.000 gange, fremgår det.

”Bake off er et af de områder, hvor forbrugerne forventer friske brødvarer, og der samtidig er kort holdbarhed på produkterne. Så selvom der arbejdes struktureret med ikke at have for meget friskbagt bake off på hylderne, så vil der stadig være spild. Det redder vi ved hjælp af Too Good To Go-lykkeposerne. Og vi har brugere, der står klar til at redde det. Vores lykkeposer bliver revet væk i øjeblikket,” udtaler Heidi Boye, landedirektør i Too Good To Go Danmark, i pressemeddelelsen.

Hvert år går over 800.000 ton mad til spilde i Danmark – heraf cirka en fjerdedel i detailhandlen, skriver Lidl i pressemeddelelsen.

Lidl er ikke alene om at samarbejde med Too Good To Go, der også sælger overskudsvarer og -bagværk fra flere af kæderne i Coop og Salling Group.

Bekæmpelsen af madspild kom for nylig højere på den politiske agenda, da EU-Kommissionen præsenterede en ny lovpakke, der blandt andet lægger op til, at medlemsstaterne skal reducere mængderne af madspild.

Kommissionen foreslår konkret, at der indføres lovkrav om, at medlemsstaterne inden 2030 reducerer mængderne af madaffald med 10 pct. i forarbejdnings-og fremstillingsleddene, og at landene samlet reducerer madspild og -affald med 30 pct. pr. indbygger i detailhandel og forbrugsleddet – det vil sige hos restauranter, fødevaretjenester og husholdninger.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også