Ikea følger trop og dropper sliksalg fra Marabou-koncern

Endnu en stor detailkæde vælger at pille Daim og andre produkter fra koncernen Mondelez af hylderne, efter producenten er kommet på Ukraines sorte liste. 
Foto: Ikea/pr
Foto: Ikea/pr

Den svenske møbelkæmpe Ikea stopper nu også salget af Marabou og Daim og andre søde sager fra producenten Mondelez, skriver Dagligvarehandlen, der citerer Göteborg Posten

Mondelez blev 27. maj sortlistet af den ukrainske antikorruptionsmyndighed, fordi selskabet har fastholdt sin forretning i Rusland og dermed menes at bidrage til finansieringen af den russiske invasion af Ukraine.

Det har fået flere en stribe skandinaviske aktører til at boykotte koncernen, og listen tæller altså nu også Ikea.

”Vi vil udfase de Mondelez-produkter, vi har i vores sortiment. Det er primært baseret på en langsigtet ambition om at have så mange Ikea-produkter, som vi kan, i vores sortiment. Vi sælger ud af de Mondelez-produkter, vi har,” siger Mattias Hennius, pressechef i Ikea Sverige til Göteborg Posten. 

Tidligere flyselskaberne SAS og Norwegian stoppet samarbejdet med slikgiganten og i Danmark besluttede Dansk Boldspil-Union i starten af juni at sætte alle aktive kampagner med Marabou og kvindelandsholdet på digitale platforme og sociale medier på pause.

Flere og flere norske virksomheder boykotter slikgigant

Coop beholder slikproducent på Ukraines sorte liste på hylderne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også