Norske dagligvarekoncerner afviser boykot af slikproducent

Da Mondelez ikke er på EU’s sanktionsliste, vil hverken Norgesgruppen eller Rema 1000 stoppe salget af slikproducentens varer.
Chokoladeproducenten Freia, der blev grundlagt i 1889, er i dag en del af Mondelez-koncernen. | Foto: Thomas Borberg
Chokoladeproducenten Freia, der blev grundlagt i 1889, er i dag en del af Mondelez-koncernen. | Foto: Thomas Borberg

Hverken Norgesgruppen, Rema 1000 eller onlinesupermarkedet Oda har planer om at boykotte det norske chokoladebrand Freia, der ejes af slikproducenten Mondelez, skriver E24.

Flere virksomheder – blandt andre SAS, Norwegian og hotelkæden Strawberry – har ellers valgt at stoppe salget af Mondelez’ produkter, der blandt andet også tæller Marabou og Daim, fordi slikproducenten slutningen af maj kom på Ukraines sorte liste, da selskabet fortsat har forretninger i Rusland. 

Mondelez er dog hverken på EU’s eller Norges sanktionslister, og derfor fortsætter dagligvarekoncernerne med at sælge varerne, lyder det.

”Vi har foretaget nøje vurderinger af vores rolle i det her. Lige nu er det vigtigt for os at overholde EU’s nuværende sanktionsliste. På baggrund af det er det ikke aktuelt på nuværende tidspunkt at boykotte Freia,” siger Kine Søyland, kommunikationschef i Norgesgruppen, som blandt andet står bag Kiwi og Meny, til E24.

Herhjemme har Coop også afvist at stoppe salget af Mondelez’ produkter. 

”Der er stadig mange virksomheder, hvis varer sælges på det russiske marked, blandt andet fordi fødevarer ikke er omfattet af sanktionerne,” sagde Thomas Roland, CSR-chef i Coop, søndag og fortsatte:

”Derfor har vi valgt at forholde os til oprindelse og produktionsland af varerne, frem for at boykotte enkelte virksomheder.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også