Løvbjerg er fortsat på jagt efter ny topchef

Dagligvarekæden har ikke en deadline for, hvornår en ny topchef skal tiltræde, lyder det fra bestyrelsesformand. 
Løvbjerg-kæden består af 15 varehuse i Jylland og ét på Fyn. | Foto: Bo Amstrup
Løvbjerg-kæden består af 15 varehuse i Jylland og ét på Fyn. | Foto: Bo Amstrup

Løvbjerg vinker senest 1. september farvel til Jesper Due, der stopper i kæden som adm. direktør for at blive viceadm. direktør i Normal, og supermarkedskæden får i øjeblikket hjælp af et konsulentbureau til at finde en ny topchef, skriver Retailnews.

Ifølge Erik Schou, der er bestyrelsesformand for Løvbjerg, er der ingen deadline for, hvornår den nye topchef skal starte, og det er ”ikke nogen katastrofe”, hvis kæden står uden direktør i en periode. 

Bestyrelsesformanden påpeger, at konsulentbureuaet allerede har fået mange henvendelser fra profiler, der er interesserede i posten. 

”I takt med at vi har leveret kontinuerligt gode resultater, er vi blevet mere kendte i detailverdenen. Og derfor er vi også blevet mere interessante for folk i branchen,” siger Erik Schou. 

Løvbjerg, der er familieejet, driver 15 varehuse i Jylland og ét på Fyn. Kæden landede i 2022 en rekordomsætning på 1,3 mia. kr., men bundlinjen dalede fra et plus på 27,1 mio. kr. i 2021 til 18,7 mio. kr. i fjor. 

Jesper Due har været adm. direktør i Løvbjerg de seneste ni år, men skifter altså snart til Normal, hvor han bliver en del af direktionen sammen med adm. direktør Torben Mouritsen og finansdirektør Steen Overholdt Hansen.

”Det, der har været allervigtigst for mig, er egentlig, at det er en virksomhed, som jeg kulturelt og værdimæssigt kan se mig selv i. Og på det punkt tror jeg faktisk, at Normal og Løvbjerg drives ud fra nogle af de samme værdier. Det har været det vigtigste for mig,” sagde Jesper Due til DetailWatch i maj om sit skifte.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også