Norgesgruppen leverede et overskud på 1,8 mia. i 2022

De seneste måneder har der været en skarp debat i Norge om, hvorvidt levandører eller dagligvarekæder tjener på prisstigninger på dagligvarer. 
Norgesgruppen står bag i kæder som Meny, Spar samt Joker og Kiwi i Norge. | Foto: Joachim Ladefoged
Norgesgruppen står bag i kæder som Meny, Spar samt Joker og Kiwi i Norge. | Foto: Joachim Ladefoged
AF Ahmednuur Abdulle

Norges største handelshus, Norgesgruppen, leverede sidste år et overskud på 1,8 mia. kr., hvilket er et fald på omkring 653 mio. kr. i forhold til sidste år. 

Det skriver nyhedsmediet E24 på baggrund af en pressemeddelse.

”Året vi efterlod blev mere krævende, end vi havde forventet, og vi tror, det vil blive en urolig tid der kommer,” fortæller koncerndirektør Runar Hollevik ifølge E24.

Gruppen vurderer selv, at de er blevet hårdest ramt af øgede omkostninger på indkøb af varer og transport, emballage især energipriser. 

Overskuddet er det tredjestørste i Norgesgruppens historie, lige efter pandemiårene 2020 og 2021. Overskuddet kommer, efter der i Norge har været en debat mellem levandørerer og dagligvarekæder om, hvorvidt nogle tjener penge på de prisstigninger, der har ramt samfundet det seneste år. Norgesgruppen har selv afvist, at dagligvarekoncernen skulle have et medansvar for pristigningerne.

Norgesgruppen står bag i kæder som Meny, Spar samt Joker og Kiwi i Norge og står for 44 pct. af omsætningen på det norske dagligmarked. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også